Dvorišta

U zavučenim, neotkrivenim kutevima naljepšeg glavnog grada,  ponovno je započela mnogima omiljena zagrebačka manifestacija – Dvorišta.

Na sedam različitih lokacija, naizgled skrivenih od svakodnevnih pogleda, organizatori su se pobrinuli da zagrepčane zabave razni glazbenici i glazbeni programi.
Neka od istaknutih mjesta su privatno dvorište u Basaričekovoj 11, dvorište u kojem je snimljen jedan od kultnih zagrebačkih filmova iz 1970. godine  „Tko pjeva, zlo ne misli“.

Privatno dvorište “Tko pjeva, zlo ne misli”, Basaričekova 11

U Demetrovoj 11 zavukla se barokna palača Balbi, poznatija i kao Staroslavenski institut. Osim što je znana po jedinom očuvanom bunaru na Gornjem gradu,  u ovih deset dana zasjati će u potpuno novom prekrasnom svijetlu.

Palača Balbi, Demetrova 11

Također jedno od novih dvorišta je privatno dvorište u Radićevoj 54, ulici koja je slovila kao najživlja trgovačka ulica grada Zagreba 19. stoljeća. Ističući se zadivljujućim pogledom na zagrebačku katedralu i zvonike Crkve sv. Franje, u potpunosti s pravom pripada listi najljepših zagrebačkih dvorišta.

Privatno dvorište, Radićeva 54

Osim navedenih, svi zainteresirani moći će uživati i u nekoliko dvorišta u Opatičkoj ulici: palača Erdödy-Drašković u kojoj se nalazi Državni arhiv (Opatička 29), privatno dvorište obitelji Milovac (Opatička 19) te Atrij Muzeja grada Zagreba (Opatička 20), ali i palači Gvozdanović (Visoka 8).

Ovim događanjem moći ćete se opuštati do 23. srpnja, stoga požurite kako ne biste propustili vidjeti impresivna dvorišta Gornjeg grada.

Više o rasporedu događanja možete pronaći ovdje.