5 MJESTA U ZAGREBU KOJA BISTE TREBALI POSJETITI OVOG SRPNJA

Zagreb je i ovog ljeta prepun raznih događanja koja će zadovoljiti ukuse svakoga. Ulične zabave, koncerti, raznovrsna ponuda jela i pića te zabavni programi zasigurno će uljepšati ljetne večeri. Za vas smo izdvojili pet zagrebačkih događanja u srpnju koja ne smijete propustiti.

1. ZAGREB CLASSIC
Zaljubljenici u glazbu oduševiti će se ovim predivnim festivalom klasične glazbe na otvorenom. Svoje mjesto pod zagrebačkim nebom pronašli su mnogi cijenjeni izvođači i umjetnici koji svoju ljubav prema glazbi vrlo rado dijele sa svojom publikom.
Festival se odvija u centru grada – na Trgu kralja Tomislava, a trajati će sve do 09. srpnja. Detaljan program izvedbi možete pronaći na Facebook stranici festivala.

2. LJETO KOD MATOŠA
U ljetnim mjesecima Gornji Grad  oblači svoje ljetno ruho i pretvara se u mjesto koje bi svatko želio posjetiti. Strossmayerovo šetalište od 19. srpnja do 01. rujna donijeti će novi doživljaj ljeta u Zagrebu. Tematski uređena kao staro zagrebačko kupalište, šetnica nudi širok izvor zabave – nastupi uličnih bendova, nastupi stand-up komičara, ugodne ležaljke i suncobrani kao i ukusna ponuda hrane i pića savršen su izbor za večernji izlazak.

3. DVORIŠTA
U zavučenim, neotkrivenim kutevima naljepšeg glavnog grada, od 12. srpnja ponovno će započeti mnogima omiljena zagrebačka manifestacija – Dvorišta.
Zavirite iza fasada nekih od najljepših gradskih kuća i palača i otkrijte posve novi svijet Zagreba. Osim što ćete moći uživati u raznim ukusnim zalogajima i osvježiti se savršenim napitcima, moći ćete i uživati u ritmovima urbane glazbe.
U zagrebačkim dvorištima moći ćete se opuštati do 21. srpnja, stoga požurite kako ne biste propustili vidjeti impresivne lokacije Gornjeg grada, a više informacija o događaju možete pronaći ovdje.

4. LJETO NA STROSSU
Ovo ljeto Gornji grad također će uljepšati i manifestacija pod imenom Ljeto na Strossu. Radi se o 100-dnevnom festivalu na otvorenom gdje će svakodnevni koncerti, predstave kao i brojne umjetničke i zabavne akcije garantirati dobru zabavu. Uz bogatu pivsku i vinsku ponudu moći ćete uživati na najljepšoj gornjogradskoj šetnici – Strossmayerovoj šetnici – sve do 01. rujna. Više informacija o samom rasporedu događanja možete pronaći ovdje.

5. POP UP SUMMER GARDEN
Ukoliko ste mislili da Zagreb nema oazu usred grada, prevarili ste se! Pop Up Summer Garden savršeno je mjesto u osvježavajućoj hladovini šume na Tuškancu. U ovoj urbanoj džungli možete se susresti s mnoštvom glazbe, događanja, kreativnih umjetničkih i cvjetnih instalacija te velikim izbor hrane i pića sve do 14. rujna. Sve detalje otvorenja, programa i najava događanja mogu se pronaći na Facebook stranici festivala.