„MUST-VISIT“ OVOG RUJNA

Iako se ljeto ne čini ni približno kao doba o kojem pričamo u prošlom vremenu, polako nam je stigao rujan, a s njim i niz zabavnih i primamljivih događanja. Ovog početka jeseni naći će se ponešto za svakoga, a sigurni smo da će u potpunosti oduševiti sve koji se nađu u Zagrebu tijekom ovog mjeseca. Za vas smo izdvojili naših pet favorita:

ZeGeVege Festival

Ove godine, 6.i 7. rujna održati će se 12. ZeGeVege Festival na glavnom zagrebačkom trgu. Trg bana Jelačića biti će prepun domaćih i stranih izlagača zdrave hrane, kozmetike koja nije testirana na životinjama te ekoloških i drugih održivih proizvoda. Događaj je također i edukacijskog karaktera te će pokušati posjetitelje informirati o održivom načinu življenja, odnosno kako koristiti prirodne resurse bez ugrožavanja okoliša i ostalih biljnih i životinjskih vrsta. Više o samom festivalu možete pronaći ovdje.

52. PiF – Međunarodni festival kazališnih lutaka

Čarolija lutkarske umjetnosti proširiti će se Zagrebom od 13. do 19. rujna i svojim bogatim programom zabavljati sudionike svih uzrasta. Već 52. godinu održati će se Međunarodni festival kazališta lutaka domaćih i stranih kazališta. Službeno otvorenje festivala održati će se 14. rujna kada su organizatori predvidjeli i predstavu „Jakov neustrašivi“. Osim raznih predstava, program nudi i niz zanimljivih radionica pa će se tako vaša kreativnost i mašta moći istaknuti. Više informacija o festivalu i rasporedu događanja možete pronaći ovdje.

Svijet na tanjuru

Gastro hedonisti će ovaj početak rujna zasigurno zabilježiti u svoj kalendar. Od 30. kolovoza do 09. rujna, domaći i strani posjetitelji moći će uživati u izobilju domaće i strane kuhinje na četvrtom festivalu svjetske hrane – Svijet na tanjuru. Hrvatska, kineska, indonezijska, ruska, ukrajinska, afrička kuhinja kao i mnoge druge biti će okupljene na zagrebačkom Europskom trgu i tako posjetiteljima ponuditi zanimljive okuse te nova iskustva. Svakako nemojte propustiti otvorenje festivala koji tradicionalno kreće s Danom Hrvatske i besplatnim porcijama štrukli! Više informacija o ukusnim i različitim jelima, kao i program događanja možete pronaći ovdje.

7. Festival svjetske književnosti

U Zagrebu se ove godine u razdoblju od 04. do 11. rujna održava sedmi po redu festival književnosti. Već uobičajeno ugošćuju se eminentna imena hrvatske i svjetske književnosti te se festivalom pokušava podići svijest o knjigama kao i čitanju knjiga općenito, ali i prestavljanje novih izdanja. Ove godine poseban će se naglasak staviti na talijansku književnost i stripove, zajedno uz još 15 gostujućih zemalja. Više informacija o samom događanju kao i cijene ulaznica možete pronaći ovdje.

Food Film Festival

U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac, na svega nekoliko koraka od Palace hotela, od 06. do 15. rujna moći ćete posjetiti već dobro poznati Food Film Festival. Festival je posvećen kombinaciji dviju umjetnosti, a to su film i hrana. Posjetitelji će tijekom festivala moći uživati u raznim gastro delicijama, foodie filmovima, ali i kulinarskim i vinskim radionicama. Filmovi će se emitirati u 20:30h, dok će festival biti otvoren svakim danom od 11:00 do 23:00h. Više informacija možete pronaći ovdje.