Kavana – Restoran
Topao ambijent Palace Kavane kojeg stvara secesijski interijer, pridonosi atmosferi koja odiše posebnošću. Osim što ne postoji idealnije mjesto u Zagrebu za ispijanje jutarnje kave ili omiljenog čaja, Palace Kavana ujedno je i savršeno mjesto za popodnevni ručak ili romantičnu večeru. Svojom dugogodišnjom tradicijom i dosljednošću privlači sve one željne spoja klasičnog i modernog ugođaja.
HLADNA predjela
- Couvert
- Hrvatski tanjur za dvije osobe
- Dalmatinski pršut, baranjski kulen, paški sir, kobasica od boškarina s malvazijom, zagorska šunka, posluženo sa svježim sirom s vrhnjem
- Caesar salata s piletinom
- Zelena salata s pečenim pilećim fileom, cherry rajčicama, crumblom od slanine i salatnim dresingom
- Juneći carpaccio
- Juneći file s mikro salatom, plodovima kapara, parmezanom i emulzijom samoborske muštarde i maslinovog ulja
- Dimljena jadranska srdela
- S rižinim krekerima, aioli umakom s kurkumom, crnilom sipe u prahu, mariniranim motarom i uljem ružmarina
- Vegetarijanska salata
- Povrće iz woka s grilanim tofuom, tostiranim sjemenkama lana, sezama, buče i suncokreta, mikro salatom te dresingom od pečenog sezama
Juhe
- Bistra goveđa juha s griz knedlama
- Gusta juha od rajčice
topla predjela
- Zapečeni štrukli Palace
- Specijalitet kuće: mladi sir u vučenom tijestu, kuhan te zapečen u vrhnju
- Rižoto s dimljenim pačjim prsima i brie sirom
- S kruškom, đumbirom i krokantom od lješnjaka
- Povrtni ravioli
- Ravioli punjeni povrćem u kremi od graška i badema s konfitiranom žutom rajčicom i hrskavim listićima parmezana
Glavna jela
- Konfitirani pačji batak i zabatak
- Posluženo s domaćim mlincima, pireom od pečene jabuke s cimetom, ukiseljenim rotkvicama i pačjim jusom
- Teleći file
- S pireom od pastrnjaka, ukiseljenom mrkvom, uljem peršina, listićima crnog tartufa i telećim jusom
- Ribeye steak sa žara – 250g
- Sa sotiranim šumskim gljivama, kremom od celera i kompotom od paprike
- Palace biftek
- S pečenim mladim krumpirićima, flanom od šparoga, gusjom jetrom i demi-glace umakom
- Pečeni krakovi hobotnice
- S mladim bijelim grahom, raštikom, ukiseljenim mini lukom srebrencem i pestom od kulena
- Gračanska pastrva
- S hrskavcima od kukuruznog brašna, listićima prokulica, posluženo s hladnim umakom od domaćeg vrhnja i dimljene slanine te s kavijarom od pastrve
- File jadranskog brancina
- S mladim zelenim povrćem, nori algama, pireom od slanutka i đžemom od mandarina i limuna
- File tune
- S kremom od carnaroli riže, pečenim komoračem, prženim rižinim rezancima i umakom od soje
- Tofu steak
- Posluženo s mješavinom tri quinoe i povrća avokado kremom i miso umakom s pinjolima
Salate
- Izbor svježih sezonskih salata
Deserti
- Dnevno svježe slastice iz naše vitrine
Radno vrijeme
Radimo svaki dan u tjednu.
Ponedjeljak – petak: 8-23h
Subotom, nedjeljom i praznikom: 9-23h
Rezervacije
Rezervirajte svoje mjesto u restoranu putem telefona ili e-maila.
+385 1 4899 611
palace@palace.hr