Muzeji

Ukoliko želite istražiti povijest glavnog grada, trebali biste posjetiti zagrebačko blago – muzeje.

Jedan od njih je Muzej grada Zagreba koji prikazuje prošlost Zagreba od samih početaka. Možete pronaći ilustriranu legendu o nastanku imena, Gradec i Kaptol kroz srednji vijek, umjetnička djela te tehnološka  i ostala dostignuća.

Na samo nekoliko minuta laganog hoda od Palace hotela možete posjetiti  Arheološki muzej, muzej koji prikazuje razvoj materijalne i duhovne kulture kontinentalne Hrvatske. Ističe se zbog lapidarija – arheološkog parka u dvorištu muzeja gdje su izloženi kameni spomenici iz rimskog doba.

Za one željnih malo emocionalnog putovanja, tu je Muzej prekinutih veza koji sadrži izloške svakakvih oblika i boja. Oni simboliziraju završetke mnogih brakova i ljubavnih veza te nastavak nakon njih.

Muzej iluzija je mjesto gdje ćete shvatiti da nije sve onako kako vidite i zbuniti svoja osjetila . Hologrami, kosa soba, didaktičko-logičke igre i zagonetke idealno su iskustvo za mlađe i starije generacije.

Ako ste ipak umjetnički tip osobe, preporučili bi muzej Mimaru. Od osnutka 1980. godine muzej izlaže razne umjetnine i umjetnička djela te na svojevrsan način pokušava posjetitelju približiti povijest umjetnosti.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti web stranicu Turističke zajednice grada Zagreba.