Parkovi

Ako se na trenutke poželite daška prirode u Zagrebu, grad ima što ponuditi. Niz prekrasnih parkova u centru grada i bližoj okolici odvući će vas duboko u svoje zelene oaze mira.

Park Zrinjevac prvi je u nizu osam zagrebačkih parkova. Naziv je dobio po Nikoli Šubiću Zrinskom – hrvatskom banu. Nalazi se odmah preko puta Palace hotela, a ističe se glazbenim pavilijonom usred parka, umjetničkim galerijama koje ga okružuju te bistama hrvatskih povijesnih ličnosti. Zrinjevac će odati svoje posebnosti na prvi pogled, a kada zaronite u tu povijest – nećete se htjeti  vratiti.

Trg kralja Tomislava je također mjesto koje bismo preporučili ukoliko želite kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Ljeti možete pustiti misli da lutaju gledajući  zelene obrise jednog od najljepših parkova grada Zagreba, a zimi možete posjetiti  višestruko nagrađivani Advent u Zagrebu.

Botanički vrt jedan je od osam parkova koji čine Zelenu ili Lenucijevu potkovu. Smješten je u Mihanovićevoj ulici, na tek nekoliko minuta laganog hoda od Palace hotela. U vrtu je izloženo više od 10000 različitih vrsta bilja Hrvatske i svijeta. Svojim mirisima i zelenilom privući će sve željne opuštanja.